Søg

The business of IoT?


Introduction:

This research project will explore how a large company like postal service provider, (and project partner) Post Nord, could potentially rethink their business model in a more connected future where IoT is a commodity. Various aspects of tracking packages and PostNord's inventory will be investigated.

Ditte Marie Aschelund Jensen

Aarhus University, Master, ITKO

Project partners:

Gain of IoT for Postnord :

IoT vil give Postnord mulighed for at tilbyde en række nye værditilbud. Det kan være at levere pakker i hjemme eller i bagagerummet i en bil, såfremt kunden ejer en digital lås, som er tilknyttet Postnords platform. Det vil give kunden mulighed for, mere detaljeret end tidligere, at følge sin pakke, men også give kunden større fleksibilitet vedr. levering. Risikoen for at miste en pakke vil desuden også formindskes.

Business Model for Postnord using IoT :

#Allprojects #Previousprojects